spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

Alte două tramvaie au deraiat în București, miercuri dimineață. Luni, trei tramvaie STB au ieșit de pe șine

După ce luni trei tramvaie au ieșit de pe șine, alte două tramvaie au deraiat în București miercuri dimineață.

UPDATE. O nouă deraiere la STB s-a produs miercuri dimineață, de această dată la Republica. ”Linia 36 – blocată la plecarea de la capătul de linie Republica. Cauza: deraiere. Tramvaiele circulă deviat”, a anunțat STB pe Twitter. Apoi, societatea de transport a revenit cu o altă postare: ”Linia 36 funcționează normal la capătul de linie Republica. Blocare și deviere: 43 de minute (08:55-09:38)”.

”Linia 27 – blocată în zona Bd. Camil Ressu/Bd.Nicolae Grigorescu, pe sensul spre Calea Dudești. Cauza: deraiere”, a anunţat Societatea de Transport București printr-o postare pe contul său oficial de Twitter.

Ulterior, STB a revenit cu o nouă postare prin care anunța că problema a fost rezolvată: ”Linia 27 funcționează normal pe Bd. Camil Ressu. Blocare: 35 de minute (06:10-06:45)”.

În zonă, linia este în stare proastă, iar modernizarea ei este așteptată să înceapă după finalizarea megalicitației lansate în toamnă de Primăria Municipiului București care vizează reabilitarea căii de rulare pe o distanță de 50 km, în toate zonele orașului. În total, sunt 15 tronsoane care urmează să fie modernizate în urma acestei licitații.

Trei tramvaie au deraiat luni în București

Cu două zile în urmă, trei tramvaie au deraiat în București, luni, la interval de câteva ore, după cum a informat la vremea respectivă Club Feroviar.

Atunci, un tramvai a deraiat în București tot pe linia lui 27, însă pe bulevardul Theodor Pallady, aproape de ieșirea din oraș spre Autostrada Soarelui. Atunci, blocajul a durat 80 de minute și au fost afectate și liniile de tramvai 19 și 40, dar și cele de autobuz 246, 405, 408 și 472.

Alte deraieri ale tramvaielor STB au avut loc luni la Bucur Obor, respectiv la Piața Sudului, pe tronsoane de șină modernizate în urmă cu câțiva ani. De vină a fost, cel mai probabil, vechimea tramvaielor implicate în accidente, de tip V3A, care depășește 30-40 de ani.

Ultimele Articole