spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Ultimul tren de pasageri dintre Rusia și UE, anulat din 28 martie

Allegro Trains va înceta să mai opereze o rută între Helsinki și Sankt Petersburg sâmbătă, relatează Helsingin Sanomat, preluat de helsinkitimes.fi.

Ministrul Afacerilor Europene și Direcției Proprietății, Tytti Tuppurainen (SDP), a emis joi o scrisoare către VR, compania de căi ferate de stat finlandeză care operează trenurile, afirmând că o continuare a serviciului nu mai este oportună. O decizie oficială cu privire la întreruperea sau nu a serviciului va fi luată de VR. Kauppalehti a scris joi că operatorul de stat este pregătit să întrerupă serviciul la instrucțiunile administrației centrale. Tuppurainen a declarat pentru Helsingin Sanomat că serviciul feroviar a fost furnizat pentru a permite cetățenilor finlandezi care locuiesc în Rusia să se întoarcă în Finlanda. Relativ puțini finlandezi au rămas în Rusia.

„Acum vedem că situația s-a schimbat când vine vorba de Allegro. Continuarea serviciilor Allegro nu mai este oportună din perspectiva proprietarului statului”, a transmis ea cotidianului. Trenurile Allegro sunt deținute de Karelian Trains, o societate mixtă a VR și Russian Railways (RZD). Viktoria Hurri, directorul general al Karelian Trains, a declarat ieri lui Kauppalehti că trenurile au fost operate până acum conform dorințelor administrației centrale. UE și SUA au impus ambele sancțiuni împotriva RZD.

Ultimele Articole