Ukrzaliznytsya va coopera cu General Electric

UcrainaCompania de Căi Ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsya) și General Electric au semnat, la Kiev, o scrisoare de intenție pentru modernizarea locomotivelor diesel existente în parcul de material al companiei ucrainiene dar și pentru fabricarea unor locomotive noi, în Ucraina, utilizând componente și unități de producție locale.

Parteneriatul strategic îi va permite Compania de Căi Ferate din Ucraina să prezică disponibilitatea locomotivelo fiabile, să dispună de garanții de înaltă calitate pentru modernizarea materialului rulant existent și a tehnologiilor digitale avansate în construcția de locomotive noi.

Primul contract de reînnoire a parcului de locomotive aparținând Ukrzaliznytsia va fi încheiat în luna septembrie a acestui an. General Electric va selecta o unitate de producție adecvată – una dintre întreprinderile ucrainene – pentru a localiza asamblarea locomotivelor în Ucraina.

Ukrzaliznytsya intenționează să coopereze cu General Electric privind producția și modernizarea locomotivelor diesel pentru următorii zece ani. Locomotivele vor fi folosite în principal pentru liniile cu trafic sporit de marfă, precum Komish-Zorya-Volnovaha, dar și pentru eliminarea blocajelor din transportul de mărfuri către porturile maritime.

Alte stiri