spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

Ukrzaliznytsya a prezentat primul vagon cu descarcare prin podea fabricat de companie

Pentru prima data, Caile Ferate Ucrainene au realizat independent un vagon cu descarcare prin podea pentru transportul de cereale si marfuri vrac. Toate componentele si materialele sunt din Ucraina, cu exceptia sistemului de franare.
Modelul experimental 19-6938 are un volum de 120 m³, aceasta fiind cea mai mare capacitate din intregul parc de material rulant al companiei care are o capacitate maxima de 94 m³. Vagonul este proiectat pentru viteze de pana la 120 km/h.
Vagonul a fost dezvoltat si produs de fabrica de reparatii vagoane a companiei, Panyutinsky. Dupa realizarea testelor, a fost obtinut un certificat de conformitate cu cerintele specificatiilor tehnice pentru fabricarea sa. Conform Ukrzaliznytsya, productia in serie va fi lansata in curand.
„Acest nou vagon cu descarcare prin podea a fost introdus in sistemul de clasificare international al vagoanelor de marfa, fiind in conformitate cu cerintele tarilor CSI si baltice. Pentru Ukrzaliznytsya, acesta este un eveniment important, deoarece compania nu a mai construit pana acum un astfel de vagon pentru transportul cerealelor. Anul acesta, fabrica Panyutin va primi finantarea necesara pentru a incepe productia in serie”, a declarat Yevhen Kravtsov, CEO-ul companiei Ukrzaliznytsya.
Anul trecut, Ukrzaliznytsya si-a extins parcul de vagoane cu descarcare prin podea pentru transportul cerealelor cu 22% sau 3.300 de vagoane. In prezent, compania opereaza 18.500 de astfel de vagoane. CEO-ul companiei a declarat ca intentioneaza sa creasca numarul de expedieri zilnice de la 10% la 20%, ceea ce inseamna 80% din parcul existent.
Pentru a creste transportul de cereale, Ukrzaliznytsya foloseste fonduri BERD si BEI pentru electrificarea liniei de cale ferata care leaga cel mai mare port de cereale al tarii din Mykolaiv, cu o lungime totala de 253 km. Proiectul implica electrificarea, constructia unei a doua linii, montarea liniilor in statii, dar si modernizarea sistemelor de centralizare, semnalizare si telecomunicatii in statii si pe liniile deschise aflate pe linia de cale ferata Dolynska – Mykolaiv – Kolosivka din sudul Ucrainei.
La inceputul lui ianuarie, BERD a anuntat acordarea unui imprumut in valoare de 150 de milioane de euro acestui proiect, care este, de asemenea, sustinut financiar printr-un imprumut BEI similar si un grant in valoare de 6,8 milioane de euro furnizat prin Facilitatile de Investitii pentru Vecinatate ale UE.
Scopul acestui proiect este imbunatatirea capacitatii acestor linii feroviare existente care ofera legaturi feroviare intre zonele industriale si agricole ale tarii si principalele porturi.
In ceea ce priveste extinderea parcului de material rulant de marfa al companiei, vagoanele descoperite sunt cele mai cautate. Ukrzaliznytsya intentioneaza sa achizitoneze 6000-6500 de vagoane, un proiect cu o valoare totala de 260 de milioane de dolari, din care BERD va aloca 150 de milioane de dolari.

Ultimele Articole