spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Ukrzaliznytsia si General Electric ar putea lansa, in 2018, productia de locomotive

„Compania de Cai Ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) si General Electric Transportation ar putea incepe, din 2018, fabricarea de locomotive, productia urmand a fi localizata in Ucraina”, a anuntat Prim-Ministrul ucrainean, Volodymyr Groysman.

Potrivit ministrului Infrastructurii din Ucraina, Volodymyr Omelian,  un acord final pentru infiintarea unui joint venture, ar putea fi semnat chiar in luna noiembrie a acestui an. Ministrul Infrastructurii si-a exprimat dorinta ca nu doar productia de locomotive sa fie localizata in Ucraina, ci si fabricarea pieselor de schimb pe care General Electric le livreaza la nivel international.

„In prezent, desfasuram un program de modernizare a Companiei de Cai Ferate din Ucraina. In acest sens, avem nevoie de material rulant de tractiune si ne gandim ca, incepand cu 2018, sa putem lansa o linie de productie, alaturi de General Electric”, a adaugat Prim-Ministrul Groysman.  Acesta a subliniat apoi importanta localizarii, in proportie semnificativa, a productiei de locomotive in Ucraina.

General Electric a anuntat inca din iulie intentia de a lansa productia de locomotive pe piata din Ucraina. In acest sens, compania americana a purtat o serie de negocieri, atat cu Ukrzaliznytsia cat si cu Kryukow Wagon Plant (KVSZ), producatorul local de material rulant, cu sediul la Kiev. La randul sau, Ukrzaliznytsia a avut intrevederi si cu Siemens.

Negocierile s-au oprit insa la stabilirea unui acord intre Ukrzaliznytsia si General Electric. Pe langa modernizarea parcului de locomotive, crearea unui joint venture alaturi de General Electric ii va aduce companiei de cai ferate din Ucraina o serie de beneficii, printre care investitii semnificative si accesul la solutii tehnologice moderne.

Ultimele Articole