Ukrzaliznytsia a anuntat investitii de 651 milioane euro pentru 2018

Compania de Cai Ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) va aloca suma de 22 miliarde hrivna (651 milioane euro) pentru investitii capitale in 2018. „Din aceasta suma, 7 miliarde hrivna (207,2 milioane euro) vor fi destinati infrastructurii feroviare, pentru proiecte de modernizare si reconstructie”, a precizat Yevhen Kravtsov, presedintele Ukrzaliznytsia.

Kravtsov a subliniat faptul ca in 2018 principalul obiectiv al companiei pe care o conduce va fi acela de a aduce infrastructura de cale ferata la parametrii normali de functionare, asigurand totodata ridicarea restrictiilor de viteza pentru circulatia trenurilor.

O serie de proiecte in acest sens au fost lansate in 2017 si urmeaza sa fie finalizate in 2019.

Tot in 2018, dar pe segmentul de material rulant, Compania de Cai Ferate din Ucraina intentioneaza sa achizitioneze 30 de locomotive General Electric dar si sa construiasca 10.000 de vagoane de marfa.

Referitor la achizitia de locomotive, reamintim ca in 2017 Compania de Cai Ferate din Ucraina a semnat un parteneriat strategic cu General Electric. Potrivit acestuia, cele 30 de locomotive diesel ce vor intra in parcul de material rulant al Ukrzaliznytsia vor fi fabricate in parteneriat cu General Electric, cu o cota de localizare interna a productiei de 10%.

Kravtsov a punctat si ca potrivit primei etape a proiectului derulat in parteneriat cu General Electric se asteapta la un profit anual suplimentar, pentru Ukrzaliznytsia, de 845 milioane hrivna (25 milioane euro). De asemenea, in 2018-2019, dupa implementarea proiectului, localizarea la nivel intern a productiei de locomotive diesel va avea o cota de 40%.

Pe de alta parte, fabricarea de noi vagoane de marfa se va desfasura in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), aceasta urmand sa ofere sprijin si garantii in procedurile de licitatii.