sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

UIRR solicita din nou revizuirea Directivei 92/106

03-uirrUniunea Internationala a Societatilor de Transport Combinat Rutier-Feroviar (UIRR) a eliberat un comunicat de presa privind necesitatea revizuirii Directivei 92/106, in urma publicarii Raportului de Implementare de catre Comisia Europeana, dupa finalizarea Procedurii REFIT.
Raportul, citat de UIRR, confirma faptul ca „Directiva continua sa aiba un impact vizibil asupra alegerii Transportului Combinat, iar industria a indicat in consultarea publica faptul ca sectorul de Transport Combinat nu ar fi avut rezultate similare daca masurile ar fi fost mai putin restrictive”.
In plus, documentul a confirmat ca „administratorii publici au fost si ei de acord ca rezultatele nu ar fi putut fi obtinute la un pret mai scazut”. Documentul afirma si ca „datorita problemelor identificate in ceea ce priveste eficienta (Directivei), Directiva privind Transportul Combinat nu este in prezent consienta de adevaratul potential de valoarea adauga la nivelul UE”, facand referire la „problemele raportate de industrie care au legatura in principal cu transpunerea sau implementarea neconsecventa a Directivei”.
Conform Raportului, „Directiva privind Transportul Combinat continua sa fie relevanta in acest scop, (totusi) are neajunsuri considerabile in ceea ce priveste eficienta”.
UIRR a solicitat de mai multi ani o revizuire complexa a Directivei 92/106 si spera ca, odata cu citirea acestui Raport, legislatorii europeni vor fi de acord cu necesitatea acestei revizuiri.

Ultimele Articole