luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Conectivitatea feroviara, prioritate in cadrul Strategiei Dunarii si a Marii Adriatice si Ionice

obbIn cadrul strategiilor macro-regionale ale UE, imbunatatirea conectivitatii regiunilor prin dezvoltarea conexiunilor feroviare este vitala, a declarat Comisarul European pentru Politica Regionala Corina Cretu.
„In cadrul ambelor strategii transportul feroviar a fost identificat ca fiind o prioritate. Este nevoie de intensificarea cooperarii si reducerea disparitatilor dintre regiuni, in materie de servicii de transport feroviar”, a declara Cretu.
O mai buna cooperare, participarea tuturor tarilor in implementarea reformelor feroviare si alocarea investitiilor in reabilitarea infrastructurii, eliminarea aglomerarilor in retea, managementul traficului si cresterea capacitatii sunt elemente importante pentru dezvoltarea sistemului feroviar in cazul ambelor regiuni, a explicat Corina Cretu.
„Cele doua strategii se afla in faza de implementare, hartile retelei centrale TEN-T sunt discutate si propunerea legislativa a CE privind Pachetul 4 este si aceasta in discutii, deci, avem toate instrumentele necesare pentru a demara proiectele necesare pentru actingerea obiectivelor din sectorul feroviar,” a precizat Cretu.
Strategia Dunarii a fost adoptata de CE in decembrie 2010 si sustinuta de Consiliul European in 2011, iar cea a Marii Adriatice si Ionice, in 2014.

Foto: ÖBB/Philipp Horak

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole