vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

UE lanseaza dezbaterile cu privire la Regulamentul 913/2010

06-ecComisia Europeana a anuntat o perioada de 12 saptamani de dezbateri publice pentru evaluarea Regulamentului (UE) 913/2010 privind reteaua feroviara europeana pentru transportul competitiv de marfa. Perioada de dezbatere este 27 mai 2016-21 august 2016.
Regulamentul (UE) 913/2010 (Regulamentul RFC) privind reteaua feroviara europeana pentru transportul competitiv de marfa aintrat in vigoare in noiembrie 2010.
In contextul acestei evaluari, vor fi abordate cinci criterii: relevanta Regulamentului (privind problemele pe care trebuie sa le abordeze), eficientasi coerenta acestuia (cu obiectivele UE si legislatia de transport UE existenta) si valoarea sa adauga la nivelul uniunii. Dezbaterile publice trebuie sa acopere aceste elemente.
Dezbaterile ar putea fi de interes pentru calatori si pentru cetatenii interesati de dezvoltarea cailor ferate sau transportului durabil.
Dezbaterile au trezit interesul organizatiilor care participa direct sau indirect la Coridoarele de Marfa Feroviare si la dezvoltarea acestora, al comunitatii feroviare si de transport, dar si al autoritatilor locale si regionale, asociatiilor de mediu si asociatiilor industriale etc.
Datorita tehnicalitatii anumitor concepte, sunt puse la dispozitie doua chestionare:
-Primul chestionar este destinat publicului care nu are cunostinte cu privire la Coridoarele Feroviare de Marfa si Regulamentului (UE) 913/2010;
-Cel de-al doilea chestionar este destinat publicului familiar cu Coridoarele Feroviare de Marfa sau cu piata feroviara europeana sau cu sectorul de transport feroviar de marfa.
Respondentii sunt liberi sa aleaga tipul de chestionar la care vor sa raspunda.
Contributiile pot fi inaintate in oricare dintre limbile oficiale UE.

Ultimele Articole