UE a investit peste 200 mil euro in modernizarea tronsonului Sighisoara-Coslariu

Peste 201 milioane de euro, din Fondul de Coeziune, au fost investiti pana acum de catre Uniunea Europeana in proiectul de modernizare a tronsonului de cale ferata Sighisoara-Coslariu, cu o lungime de 99,4 kilometri. Aceasta sectiune este parte a liniei care face legatura intre Brasov si granita cu Ungaria, fiind o componenta principala a Retelei Transeuropene de Transport (TEN-T).

Trenurile de marfa vor putea rula pe tronsonul modernizat cu viteze de 120 km/h in timp ce trenurile de pasageri vor circula cu o viteza de 160 km/h. Imbunatatirea vitezei de circulatie va reduce la doua ore distanta de parcurs intre cele doua orase.

Intregul proiect de reabilitare a tronsonului de cale ferata Sighisoara-Coslariu va costa 1 miliard de euro, din care 740 milioane euro este suma ce va fi acordata de catre Uniunea Europeana.

„Investitia in conexiuni  feroviare mai bune in Romania inseamna de fapt investitia in economia reala a regiunii, deoarece aduce beneficii directe atat companiilor locale, cat si turismului. Desigur, prin reducerea timpilor de calatorie si promovarea unui mod de transport mai ecologic, acest proiect va imbunatati in mod direct calitatea vietii cetatenilor romani”, a punctat Corina Cretu, Comisarul european pentru Politica Regionala.

Linia traverseaza județele Mures, Sibiu si Alba, unde un milion de locuitori vor beneficia de modernizarea infrastructurii de transport feroviar, prin intermediul acestui proiect care urmeaza sa fie finalizat in 2018.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/ sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/, pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.