joi, mai 16, 2024
spot_img

UE finanteaza un proiect feroviar in Praga

cdComisia Europeana a adoptat un proiect important in valoare de 46,6 milioane de euro, bani alocati de Fondul de Coeziune pentru a imbunatati reteaua feroviara in partea de est a Pragai si Regiunii Boemia Centrala.
Nodul feroviar Praga face parte din reteaua centrala TEN-T, pe linia feroviara Atena-Sofia-Budapesta-Viena-Praga-Nuremberg/Dresda. Acest segment specific este caracterizat de o densitate ridicata a transportului de calatori si de marfa. Acest lucru se aplica transportului feroviar suburban (Úvaly), metropolitan (Praha Klánovice), regional (Kolín, Pardubice), intercity (Brno, Ostrava) si international (Germania, Austria, Slovacia, Polonia).
Comisarul pentru Politica Regionala, Corina Creţu, a declarat: „Acest proiect demonstreaza faptul ca fondurile ESI (fondurile structurale si de investitii europene) investesc in solutii de transport care protejeaza mediul. Acest lucru va creste parametrii de viteza pe principalul coridor feroviar pentru a reduce timpul de calatorie cu trenul, ceea ce va contribui la competitivitatea caii ferate in Cehia si in Europa Centrala. Calatorii vor beneficia de timpi de calatorie redusi si mai mult confort”.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole