spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

UE dă bani Letoniei pentru electrificarea căii ferate

Servicii cadastrale pentru modernizarea liniei Brasov – SighisoaraUniunea Europeană finanțează un proiect de electrificare feroviară în Letonia cu 320 milioane euro.

Fondurile de Coeziune ale UE vor investi 318,5 milioane euro în Letonia pentru a electrifica 308 km din rețeaua feroviară principală est-vest a țării și a înlocui locomotivele diesel, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Acest lucru va face transportul feroviar mai rapid în țară, va alinia infrastructura Letoniei la cerințele reglementărilor UE și naționale pentru dezvoltarea rețelei feroviare de bază și va îmbunătăți calitatea aerului pe termen lung.

Lucrările includ electrificarea liniilor Riga-Krustpils, Krustpils-Daugavpils și Krustpils-Rēzekne. Lungimea totală a rețelei feroviare a Letoniei este de aproximativ 1.860 km, din care numai aproximativ 14% este electrificată. Procentajul este substanțial mai mic decât media UE de 55%. În prezent, tracțiunea electrică este utilizată numai pentru transportul de călători, în timp ce transportul de mărfuri utilizează motorina.

Acest proiect finanțat de UE va reduce considerabil costurile transportului de marfă și va permite viteze de până la 160 km/oră pe anumite părți ale rețelei.

Ultimele Articole