spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Ucraina va lansa procedura de concesionare a statiilor

Ministrul Infrastructurii din Ucraina, Volodymyr Omelyan, a anuntat ca sectorul feroviar este gata pentru procesul de liberalizare care va incepe cu concesionarea statiilor.
Pentru implementarea acestei proceduri, experti din cadrul Bancii Mondiale vor lucra la o strategie de reformare a Ukrzaliznytsia, concentrandu-se asupra imbunatatirii eficientei operationale, calitatii serviciilor si reducerii riscurilor procesului de liberalizare a pietei.
„Deja am facut progrese imbucuratoare si am acumulat experienta in privinta liniilor de cale ferata regionale din Liov si dorim sa continuam aceasta activitate in toata tara”, a declarat Omelyan in timpul unei intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale.
Conform declaratiilor ministrului, exista un interes deosebit din partea potentialilor investitori fata de proiectele pilot cu privire la concesionarea statiilor de cale ferata. In prima faza, procedura se refera la statiile din Kiev, Liov si Mykolaiv, unde autoritatile municipale sunt gata pentru concesionare.
„Obiectivul nostru este sa transformam statiile in huburi confortabile cu spatiu public si toate facilitatile necesare. Ministerul lucreaza deja la dezvoltarea statiilor de cale ferata folosind parteneriate public-private in colaborare cu experti straini si Echipa de Sustinere a Reformei”, a explicat ministrul.
De asemenea, Volodymyr Omelyan a solicitat Bancii Mondiale sa analizeze procedura de achizite a Ukrzaliznytsia pentru a asigura transparenta si concurenta.

Ultimele Articole