miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Ucraina va investi 6 miliarde de dolari pentru modernizarea sectorului feroviar

Wojciech Balczun, Directorul General al Companiei de Căi Ferate din Ucraina – Ukrzaliznytsia, a anunțat că în perioada 2017-2021 se vor face investiții în valoare de 6 miliarde dolari pentru modernizarea infrastructurii dar și a întregului sector de cale ferată din Ucraina.

”Strategia pentru următorii cinci ani vizează și modernizarea, reînnoirea sau achiziția de material rulant nou în proporție de 40%, pentru transportul de pasageri”, spune Wojciech Balczun.

Acesta a adăugat faptul că aproximativ două treimi din cele 6 miliarde de dolari vor fi alocate pentru modernizarea trenurilor vechi, unele dintre ele având o durată de viață ce depășește 30 de ani.

Compania de Căi Ferate din Ucraina operează o rețea în lungime de 22.000 de kilometri, ceea ce acoperă 50% din totalul traficului de pasageri la nivel de național și 82% din transportul de mărfuri.

În ceea ce privește sectorul transporturilor de mărfuri, Ukrzaliznytsia intenționează să investească pentru crearea de noi terminale de mărfuri și servicii de logistică cu scopul de a spori cota de piață a transportului de containere de la 29%, în prezent, la 45%, în 2021.

Referitor la segmentul transportului de pasageri, începând cu 2018, vor fi create șase noi departamente pentru transportul feroviar regional precum și o companie care va administra exclusiv stațiile feroviare. 

Potrivit planului de modernizare, vor fi achiziționate 262 de locomotive noi iar cele existente vor fi modernizate, vor fi achiziționate 35,776 vagoane noi pentru transportul de marfă, 440 de vagoane noi pentru transportul de pasageri și 46 de automotoare diesel-electrice. Aceste investiții se ridică la valoarea de 87 miliarde hrivna (3,33 miliarde dolari).

Suma de 22 miliarde hrivna (844 milioane dolari) va fi utilizată pentru modernizarea a 403 locomotive pentru transportul de marfă, 212 locomotive pentru transportul de pasageri, 283 locomotive de manevră dar și pentru modernizarea unui număr de 57,510 vagoane de marfă, 696 vagoane de pasageri și 430 automotoare.

 

Ultimele Articole