spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Ucraina va achizitiona 10 trenuri intercity

Tren „Intercity+” construit de catre Hyundai Rotem

In perioada 2018-2020, Compania de Cai Ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsya) intentioneaza sa achizitioneze 10 trenuri intercity. Anuntul a fost facut de catre presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Yevgeny Kravtsov, strategia fiindu-le prezentata si ministrilor din guvernul de la Kiev.

Potrivit lui Kravtsov, Ukrzaliznytsya ar putea achizitiona trenurile intercity atat de la producatori locali, cat si de la companii din industria internationala producatoare de material rulant.

„In prezent dezvoltam documentatia privind cerintele tehnice pe care le vom solicita producatorilor de material rulant” a adaugat Yevgeny Kravtsov.

Din 2012, de la introducerea transportului in regim intercity in Ucraina (cu viteze de 160 km/h), trenurile  „Intercity” si „Intercity +” au transportat 15,5 milioane de pasageri.  

Trenul Intercity „Tarpan”, construit de catre compania locala Kryukow Wagon Plant (KVSZ)

Potrivit cifrelor Companiei de Cai Ferate din Ucraina, in primele 9 luni ale acestui an, 4 milioane de pasageri au utilizat  serviciile „Intercity” si „Intercity +”.

Acestea circula pe o serie de rute precum Kiev-Harkov, Kiev-Zaporozhye, Kiev-Liov, Kiev-Liov (dar utilizand o ruta distincta, via orasul Ternopil), Kiev-Peremyshl, Kiev-Odessa, Kiev-Krivoy Rog si Kiev-Konstantinovka.

Compania de Cai Ferate din Ucraina a anuntat ca din decembrie 2017 va lansa noi rute de transport, luand in calcul legaturi precum Odessa-Nipru, Odessa-Liov, dar si extensia rutei Kiev- Zaporozhye catre Melitopol.  

Ultimele Articole