spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Ucraina primeste imprumut BERD pentru achizitia de material rulant

vagoaneBanca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a decis să acorde Companiei de Cale Ferată din Ucraina (Ukrzaliznytsia) un împrumut în valoare de 150 milioane dolari în vederea achiziționării de vagoane descoperite, destinate transportului feroviar de marfă.

Proiectul este parte integrantă a unui Program de Reînnoire a Materialului Rulant, ce se va desfășura pe mai multe etape.  Ukrzaliznytsia intenționează să modernizeze parcul de material rulant, acesta având o durată de viață depășită. Starea precară a materialului rulant și reducerea numărului de vagoane în trafic îngreunează în mod semnificativ desfășurarea și activitatea sistemului de transport național.

Fondurile BERD vor fi folosite pentru achiziționarea de vagoane de marfă dsecoperite pentru uz general. În cadrul Programului de Reînnoire a Materialului Rulant, Ukrzaliznytsia a identificat necesitatea de a achiziționa aproximativ 24.000 de vagoane de marfă descoperite. Împrumutul  BERD   va contribui la finanțarea parțială a etapei inițiale a Programului, care presupune achiziționarea a aproximativ 6.500 vagoane de marfă descoperite.

Ultimele Articole