spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Ucraina a început să exporte porumb cu trenul spre țările din Uniunea Europeană

În condițiile în care porturile maritime ale țării rămân blocate din cauza invaziei rusești, Ucraina a început să exporte porumb cu trenul spre țările din Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de firma de consultanță agricolă APK-Inform, citată de Reuters, preluată de site-ul Știri pe Surse.

Ucraina este un important cultivator și exportator de cereale la nivel mondial. Aproape toate exporturile sale au fost în mod tradițional expediate din porturile sale de la Marea Neagră. Exporturile lunare de cereale depășeau cinci milioane de tone înainte de război.Primele exporturi de porumb cu trenul au plecat spre Polonia și țările baltice

Comercianții și oficialii din domeniul agriculturii au anunțat că Ucraina, care încă are cantități semnificative de cereale în stoc, ar putea începe să exporte cu trenul pe la granița sa vestică.

”Primele loturi de câteva mii de tone de porumb au fost deja exportate prin granița terestră vestică a Ucrainei”, a anunțat APK-Inform într-un raport. Conform documentului, prețurile DAP (Delivered At Place) la porumbul ucrainean pentru cumpărătorii din Polonia și statele baltice au fost cuprinse între 250 și 265 de dolari pe tonă și 275 de dolari pe tonă pentru Slovacia.

Responsabilii companiei feroviare de stat Ukralizniția au declarat că până la 600.000 de tone de cereale pe lună ar putea fi exportate cu trenurile din Ucraina către Europa. APK-Inform a anunțat săptămâna trecută că exporturile de cereale ale Ucrainei ar putea totaliza 44 milioane de tone în sezonul iulie-iunie 2021/2022.

Ultimele Articole