Ucraina lanseaza o licitatie pentru achizitia vagoanelor de marfa

Caile Ferate Ucrainene au lansat o licitatie pentru achizitia unor vagoane descoperite finantata printr-un imprumut acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si prin fonduri proprii.
Costul estimat al proiectului este de 260 de milioane de dolari, iar licitatia pentru atribuirea contractelor este asteptata sa inceapa la 19 februarie, 2018.
Anul trecut, Ukrzaliznytsia a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze 1.500 de vagoane de marfa. Strategia companiei implica achizitia a 7.000 de vagoane de marfa, vagoane autodescarcabile si vagoane descoperite.
In plus, pana in 2021, compania estimeaza ca necesara o investitie de 6 miliarde de dolari pentru modernizarea sectorului feroviar al tarii. Conform strategiei, ar trebui investite 4 miliarde de dolari pentru achizitia de material rulant nou si modernizarea flotei existente.
De asemenea, pentru modernizarea parcului de material rulant existent, compania intentioneaza sa achizitioneze 30 de locomotive Evo de la GE Transportation, iar negocierile privind localizarea productiei de locomotive in Ucraina sunt in desfasurare.

 

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza pietei feroviare romanesti, o puteti gasi pe site-ul Catalog Feroviar la sectiunea “Licitatii”.