spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

Ucraina isi extinde legatura de transport feroviar de marfa cu UE

Legatura feroviara a Ucrainei cu tarile membre UE va fi extinsa, a anuntat Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Volodymyr Omelyan, in timpul conferintei privind posibilitatile de cooperare in transport si logistica pentru Lituania si Ucraina, care a avut loc la Ambasada Republicii Lituania in Ucraina.
In prezent, Lituania este unul dintre principalii parteneri ai Ucrainei printre tarile din regiunea Marii Baltice. In cadrul unei conferinte sustinute de Ukrzaliznytsya si Caile Ferate Lituaniene, a fost semnata o scrisoare de intentie pentru colaborare in transportul intermodal.
„Dinamica pozitiva a comertului cu Uniunea Europeana datorita Zonei de Liber Schimb actuale stabileste obiectivele legislative in vederea asigurarii unui trafic de tranzit eficient pe ruta Marea Baltica – Marea Neagra. Avem deja experienta unei colaborari de succes intre Ucraina si Lituania, trenul pentru transport containerizat Viking si un tren de calatori intre patru capitale care leaga Ucraina, Belarus, Letonia si Lituania. Si cred ca acesta este doar inceputul. Ministerul Infrastructurii va continua sa extinda legatura feroviara cu tarile UE”, a declarat Omelyan. Ministrul Infrastructurii a adaugat ca pentru a creste volumul traficuli de marfa, este necesara combinarea eforturilor. „Trebuie sa gandim la nivel extins. Doua coridoare de transport international tranziteaza teritoriul Ucrainei, coridorul de transport pan-european si coridorul de transport Europa-Caucaz-Asia. Avem doua trenuri de transport de marfa, Viking si Zubr, care trec prin Belarus catre Lituania, Letonia, Estonia si mai departe, prin porturile de transport cu feribotul ale Marii Baltice catre Scandinavia. Avem toate avantajele pentru a continua coridorul Marea Baltica – Marea Neagra catre Marea Caspica si mai departe, catre Asia”, a explicat ministrul.

Ultimele Articole