spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Ucraina a inceput discutiile cu UE pentru cooperare in sectorul feroviar

Ministrul Ucrainian al Infrastructurii, Volodymyr Omelyan, si Henrik Hololei, Directorul General UE pentru Mobilitate si Transport, au cazut de acord sa inceapa pregatirile pentru dialogul dintre Ucraina si UE in domeniul transporturilor care ar trebui sa aiba loc in februarie 2018. In timpul intalnirii, au fost discutate obiectivele cheie ale Strategiei Nationale de Transport a Ucrainei, dezvoltarea cooperarii Ucraina-Europa in domeniul feroviar, aviatic si rutier, implementarea experientei europene pentru imbunatatirea sigurantei feroviare si dezvoltarea infrastructurii digitale, inclusiv imbunatatirea sigurantei cibernetice a sectorului de transport.
Henrik Hololei a declarat ca sustine reformele implementate de Ministerul Infrastructurii si a evidentiat importanta vitala a adoptarii legislatiei infrastructurii care are ca scop integrarea europeana. Partile au fost de acord sa colaboreze pentru a accelera procedura de transpunere a legislatiei europene in legislatia nationala.
In timpul unei vizite in Bruxelles, Ministrul Infrastructurii s-a intalnit cu Christian Danielsson, Directorul General pentru Politica de Vecinatate si Negocierile pentru Extindere din cadrul Comisiei Europene (DG NEAR). Partile au stabilit extinderea cooperarii dintre Ucraina si UE, in special, pregatirea studiului de prefezabilitate pentru acele proiecte de infrastructura care pot atrage investitori straini. „Avem in plan sa realizam acest lucru in noiembrie si sa coordonam aceste proiecte cu institutii financiare internationale si sponsori, astfel incat investitorii sa aiba un cadru complet de evaluare a oportunitatilor de investitii”, a declarat Volodymyr Omelyan.
Ministrul Infrastructurii a prezentat viziunea Ucrainei de extindere a retelei de transport cu tarile membre ale Uniunii Europene si dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere.

Ultimele Articole