joi, februarie 29, 2024
spot_img

Ucraina aproba cresterea tarifelor pentru transportul feroviar de marfa

03-ucrainaMinisterul Finantelor din Ucraina a cazut la un acord cu Ministerul Infrastructurii pentru cresterea tarifelor in vigoare pentru transportul feroviar de marfa cu 15%. Decizia de majorare a tarifelor a fost luata dupa obtinerea aprobarii din partea Ministerului Dezvoltarii Economice si Comertului.
“Ministerul Finantelor sprijina implementarea reformelor in acele sectoare care vor permite rezolvarea problemelor economice structurale de lunga durata si care elimina riscul fiscal pentru economie. Prin urmare, Ministerul Finantelor sustine intentia Ministerului Infrastructurii de a aduce tarifele pentru transportul feroviar de marfa la un nivel justificat din punct de vedere economic”, se arata intr-un comunicat al Ministerului ucrainean de Finante.
Fondurile suplimentare provenite din majorarea tarifara vor fi utilizate pentru mentenanta si modernizarea infrastructurii feroviare a Ucrainei, crescand astfel sustenabilitatea financiara a retelei de transport principale. Majorarea tarifara a fost gandita insa echilibrat, astfel incat sa previna un impact negativ semnificativ asupra activitatii economice in Ucraina.

Ultimele Articole