Ucraina anunta licitatie pentru 1500 de vagoane de marfa

UcrainaCompania de Căi Ferate din Ucraina, Ukrzaliznytsia, va lansa în luna septembrie o licitație pentru fabricarea și livrarea unui număr de 1.500 de vagoane pentru transport de marfă. Anunțul a fost lansat de către CEO-ul companiei, Wojciech Balchun, care subliniază faptul că investiția în aceste tipuri de vagoane este prioritară.

Ukrzaliznytsia, alături de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a început pregătirea documentației pentru licitația ce prevede, în primă fază, achiziționarea de vagoane descoperite. Urmează apoi achiziționarea vagoanelor autodescărcătoare.

”În temeiul acordului de finanțare semnat cu BERD, urmează să achiziționăm un total de 7.000 de vagoane, descoperite și autodescărcătoare. Acestea vor fi însă achiziționate pe loturi, a câte 1.500 de unități”, a punctat Vladimir Krot, directorul de proiectare și suport tehnic din cadrul Ukrzaliznytsia.

Licitația va fi lansată în septembrie iar pentru achiziționarea vagoanelor descoperite BERD va acorda un împrumut în valoare de 150 milioane de dolari.

La licitație pot participa atât companii din Ucraina cât și companii străine.

Data începerii livrării vagoanelor va fi după 12 luni de la semnarea contractului.

Alte stiri