Ucraina aloca patru miliarde de dolari, pana in 2021, pentru material rulant nou

„Aceste fonduri in valoare de patru miliarde de dolari sunt cuprinse in strategia de dezvoltare a Cailor Ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsya)”, a precizat Yevgeny Kravtsov, noul presedinte executiv al Ukrzaliznytsya. Strategia de Dezvoltare a Cailor Ferate din Ucraina se axeaza pe revitalizarea a cinci piloni semnificativi precum transportul feroviar de marfa si logistica, transportul de pasageri, infrastructura, serviciile de tractiune si segmentul de productie si servicii.

„Compania de Cai Ferate din Ucraina” precizeaza Kravtsov „are nevoie urgenta de investitii masive pentru reinnoirea materialului rulant, deoarece, fara acesta, consecintele scaderii cotelor pe piata de transport vor fi semnificative in urmatorii cinci – sapte ani”.

Ukrzaliznytsya ar avea nevoie, anual, de un miliard de euro pentru modernizarea materialului rulant si a infrastructurii feroviare. Potrivit Strategiei de Dezvoltare a companiei de cai ferate, sunt planificate investitii capitale de 5,9 miliarde de dolari din care patru miliarde vor fi alocate pentru achizitia de material rulant nou, in special, dar si pentru modernizarea celui vechi.

Yevgeny Kravtsov a punctat ca pentru derularea unui alt obiectiv prioritar al Ukrzaliznytsya, modernizarea infrastructurii feroviare, este nevoie de atragerea unor resurse financiare suplimentare, din moment ce compania este monopol de stat si depinde de alocarile bugetare.

Reamintim ca Yevgeny Kravtsov a preluat conducerea Ukrzaliznytsya in luna august, dupa demisia lui Wojciech Balczun din functia de presedinte executiv al companiei, demisie cauzata de presiuni politice din partea premierului ucrainean, Volodymyr Groysman.

Wojciech Balczun fusese numit in 2016 la conducerea Ukrzaliznytsya dupa ce in perioada 2013 – 2016 s-a aflat la conducerea PKP Cargo, operatorul de transport feroviar de marfa de stat din Polonia (al doilea ca marime, din Europa, dupa DB Cargo, din Germania).

In mandatul sau de un an, prin strategia impusa, Balczun reusise sa reduca pierderile inregistrate de catre Ukrzaliznytsya si sa ajunga chiar pe profit.

Actualul plan de dezvoltare al Ukrzaliznytsya, cu investitii de aproximativ 6 miliarde de dolari in sistemul de transport feroviar, a fost de fapt initiat si sustinut de catre fostul presedinte executiv, Wojciech Balczun.

 

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/, sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.