Ucraina: a fost semnat contractul pentru modernizarea flotei de transport public

14 noiembrie 2016

kiev-tramMinistrul Infrastructurii, Volodymyr Omelian, si Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Vazil Hudák, au semnat un acord de finantare pentru sustinerea transportului public urban in Ucraina. Proiectul acopera schemele municipale care includ achizitionarea de material rulant nou sau modernizarea celui existent, de exemplu, troleibuze, trmavaie si autobuze, si reabilitarea si connstructia infrastructurii de transport public, precum liniile de tramvai, liniile de autobuz, statiile si depourile.
Proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii serviciilor de transport public si asigurarea operarii durabile, precum si dezvoltarea sistemelor existente de transport public. Proiectul are ca scop adaptarea flotei de transport de calatori in Kiev, Bila Tserkva, Ivano-Frankivsk, Kremenchuk, Lutsk, Liov, Odessa, Sumy, Ternopil, Kharkiv si Chernihiv.
BEI imprumuta 200 de milioane de euro Ministerului Transporturilor din Ucraina pentru a sustine transportul municipal durabil ca garantie de stat care are ca termen 22 de ani cu o perioada de gratie de pana la 5 ani. Proiectul va fi cofinantat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, din bugetele locale si beneficiarii finali.
Proiectul de dezvoltare a transportului public urban va contribui la implementarea programului de Transport Public Urban National promovat de Guvernul Ucrainei.