spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

VIDEO TX Logistik a inaugurat la Oradea noua cursă feroviară spre Germania

TX Logistik, una dintre cele mai mari companii de transport feroviar din Europa, a inaugurat marţi noua cursă de cale ferată spre Germania, în zona Rin-Ruhr, pornind din terminalul intermodal de la Oradea.

TX Logistik
FOTO ebihoreanul.ro

Desfăşurată în incinta Intermodalului Vest, lansarea noii legături feroviare a strâns marţi aproape 100 de reprezentanţi ai firmelor de profil, de la transportatori la companii de logistică, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri și ai administrației publice locale, informează ebihoreanul.ro.

Deschiderea noii legături de la Oradea constituie o extindere a afacerii din România, în condiţiile în care TX Logistic operează încă din primăvara anului trecut conexiuni feroviare către Germania prin terminalul intermodal de la Curtici. „Competenţele noastre naturale sunt pentru relaţia cu firmele din Europa de Vest, dar am decis să ne dezvoltăm şi în Estul Europei”, a declarat directorul de vânzări al companiei, Berit Börke.

Angajaţii companiei au făcut o demonstraţie cu privire la modul uşor şi sigur în care pot fi încărcate pe calea ferată, în doar câteva minute, două capete de TIR, cântărind câte opt tone, cu ajutorul unei macarale speciale şi a platformei proprii Nikrasa lansată în 2014 şi aflată acum la a doua generaţie. Platforma mai poate încărca rapid şi transporta pe calea ferată în condiţii de siguranţă remorci pe roţi, dar şi dube sau orice alte autovehicule de transportat marfă. Sistemul este gândit astfel încât transbordarea şi transportul flotei nu necesită investiţii adiţionale şi nici modificări ale maşinilor de marfă.

TX Logistik are filiale în mai multe țări europene

Pentru transportul a 2.000 tone de marfă cu TIR-ul din Oradea în Rin-Ruhr (Germania), de exemplu, ar fi necesar, în mod normal, 80 de șoferi. Acum, această cantitate poate fi livrată cu trenul, cu doar doi conductori. În plus, durata de livrare scade de la 60 la 48 de ore, iar cantitatea de dioxid de carbon emisă în aer de transportul feroviar este de 68 de ori mai mică decât în cazul celui rutier.

Compania are filiale în Elveţia, Austria, Danemarca şi Suedia şi birouri locale în Italia şi Olanda. Fondată în 1999, compania înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 250 milioane de euro, cu un număr de 580 de angajaţi.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole