TVZ va furniza noi trenuri companiei ruse Central PKK

Tver Carriage Building Plant, membra a Transmashholding, a castigat licitatia pentru furnizarea a 15 trenuri electrice Ivolga cu sapte vagoane (trenul Oriole, in rusa) companiei de transport feroviar suburban de pasageri din Rusia, Central PKK. Vehiculele vor fi livrate in al doilea trimestru din 2019 si vor intra in serviciu comercial pe liniile diametrale centrale ale Moscovei (IDC).
Automotorul electric EG2Tv ‘Ivolga’ va fi dotat cu cele mai noi tehnologii care contribuie la reducerea consumului de energie, prin reducerea costurilor de operare si a intervalului dintre doua trenuri. Solutiile tehnice aplicate vor permite formarea trenurilor din 5 pana la 11 vagoane.
De asemenea, trenul este dotat cu prize USB pentru incarcarea dispozitivelor electronice, un sistem de informare a pasagerilor, spatiu dedicat bicicletelor si calatorilor cu mobilitate redusa, dar si celor cu copii mici. Pentru prima data, aceste trenuri noi vor fi dotate cu un sistem de numarare automata a pasagerilor.
Automotoarele electrice Ivolga au usi de acces late, scaune confortabile si sisteme de aer conditionat. Aceasta este a doua licitatie castigata de TVZ, dupa ce in martie, cele doua companii au semant un contract pentru livrarea de 23 de automotoare electrice EG2Tv cu alimentare in curent continuu.