marți, decembrie 5, 2023
spot_img

CFR SA: Turcii vor repara calea ferată București-Pitești, de la Chitila la Golești

O companie din Turcia va repara calea ferată București-Pitești, pe două loturi, de la Chitila la Golești, ofertele ei fiind desemnate câștigătoare.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat marți că SRCF București a desemnat ofertele câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF 101 București-Pitești, investiție finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ofertele depuse de Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş pentru cele două loturi de pe intervalul CF Chitila-Golești, aferent liniei București-Pitești, au fost desemnate câștigătoare, contractele de achiziţie publică urmând a fi semnate de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

– Lotul 1: Chitila – Ciocănești (firul II) și Ciocănești – Titu (fir I și II), de la km 10+600 la km 49+780 (linii curente și directe din stațiile Săbăreni, Ciocănești și Ghergani)

Oferta financiară desemnată câștigătoare: 257.322.902,95 lei (fără TVA)

Valoarea estimată: 304.257.778,46 lei (fără TVA)

– Lotul 2: Titu – Călinești – Golesti (fir I și II), de la km 49+980 la km 95+000 (linii curente si directe din stațiile Fusea, Mătăsaru, Găești, Leordeni și Călinești).

Oferta financiară desemnată câștigătoare: 326.550.492,37 lei (fără TVA)

Valoarea estimată: 386.627.248,36 lei lei (fără TVA)

Lucrările care se vor face pe calea ferată București-Pitești

În cadrul celor două contracte se vor executa lucrări pe o lungime totală de 196,7 km de cale ferată, pe intervalul Chitila-Golești, prin înlocuirea la rând a următoarelor elemente componente ale suprastructurii căii: șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn (pentru aparate de cale și poduri), contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă, inclusiv lucrări pentru realizarea căii fără joante.

Lucrările de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe cei 196,7 km au drept scop aducerea liniei în parametrii proiectați, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/oră, eliminarea costurilor cauzate de restricții, creșterea eficienței activității de operare și maximizarea gradului de siguranță.

La această licitație, concurența a fost mare, fiind depuse patru oferte, din partea unor firme și asocieri din România, Turcia, Grecia și Austria după cum a mai scris Club Feroviar.

Ultimele Articole