spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Turcii intra pe piata feroviara cu un model de vagon transportor pentru autovehicule

Tülomsaş, producatorul turc de locomotive si de vagoane de marfa, a prezentat noul model de vagon utilizat pentru transportul de autovehicule.

Compania turca, de stat, a anuntat ca a demarat productia in serie a noilor tipuri de vagoane. Astfel, a fost incheiata perioada de proiectare si au fost finalizati si pasii necesari pentru cerificarea materialului rulant.

Tipul Hccrrs este un vagon dublu si are o greutate de 39 de tone, o lungime de 31 metri si inaltimea de 4,57 de metri. Noile vagoane Hccrrs pot transporta 12 autoturisme.

Certificarea conform standardelor TSI este finalizata, astfel ca vagoanele pot fi utilizate si in transportul international.

Turcii de la Tülomsaş au precizat ca aceste tipuri de vagoane sunt des utilizate in SUA si in Europa. In Turcia, ele sunt utilizate pentru a transporta autoturisme importate din Europa Centrala. Renault, Skoda, BMW si Mercedes se numara printre producatorii de autoturisme care aleg sa isi livreze produsele cu aceste tipuri de vagoane.

Inca de la inceputul lui 2018, compania Omsan Logistics, unul dintre cei mai importanti operatori feroviari privati din piata turca, a inceput sa utilizeze calea ferata pentru transportul de autoturisme pe relatia Izmit-Adana.

Foto: Tülomsaş

Ultimele Articole