spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Turcii câștigă contract de 16 tramvaie la Timișoara

Primăria Timișoara a reușit să finalizeze licitația pentru achiziția de tramvaie noi. Cel puțin 16 tramvaie noi ne va livra firma din Turcia care a câștigat procedura, în condițiile în care primarul Nicolae Robu vrea din start 21 de garnituri cu 2,5 milioane de euro bucata, pe bani europeni.

La cea de-a doua licitație pentru achiziția de tramvaie noi s-au înscris două firme, una din Turcia și alta din Polonia (POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPÓLKA AKCYJNA). Au câștigat turcii de la BOZANKAYA OTOMOTIV MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş.. A doua licitație a fost lansată în luna februarie, după ce prima procedură a eșuat pentru că nu a fost depusă nicio ofertă, potrivit tion.ro.

În baza contractului se vor cumpăra „16 bucăți tramvaie noi articulate cu podea coborâtă acționate prin invertoare și motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la rețea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (montată în tramvai), cu post de conducere la un singur capăt și uși de acces pe partea dreaptă față de direcția de mers înainte”, se arată în anunțul de participare trimis către SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Vor fi mov cu alb, exact ca mijloacele de transport care circulă prin Timișoara.

Primăria punea la bătaie între 220 de milioane de lei cu TVA și 550 de milioane de lei, fiind dispusă să dea 220 de milioane de lei (echivalentul a 47 de milioane de euro – n.r.) pe un număr de 16 tramvaie și 550 de milioane de lei pe 40 de garnituri.

Noile tramvaie ale Timișoarei vor costa, de fapt, 11,58 milioane de lei bucata, cu tot cu TVA, echivalentul a 2,5 milioane de euro. Oferta turcilor a fost de 185,3 milioane de lei pentru 16 garnituri, dar municipalitatea ar vrea să cumpere din start 21 de tramvaie.

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole