spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

Turcia va finaliza centrul logistic din Kars in 2018

Ca parte a proiectului liniei de cale ferata Baku-Tbilisi-Kars, anul viitor, Turcia va inaugura centrul logistic aflat in prezent in constructie in Kars. Costul proiectului este estimat la aproximativ 94,3 milioane de lire turcesti (26,6 milioane de dolari). Centrul este construit pe un teren cu o suprafata de 300.000 de metri patrati. Conform Ministerului Transporturilor, 16 km de cale ferata vor fi construiti in cadrul centrului logistic care va fi conectat la linia de cale ferata Kars-Erzurum.
Acordul cu privire la dezvoltarea centrului logistic a fost semnat in iulie 2017 in timpul vizitei Directorului Cailor Ferate din Azerbaidjan, Javid Gurbanov, in Provincia Kars.
In aprilie, Ministrul Transporturilor, Ahmet Arslan, a lansat inceperea lucrarilor la Centrul Logistic Kars in cadrul unei ceremonii inaugurale.
Centrul logistic va manipula 412 000 tone de marfuri pe an.
Linia de cale ferata Baku-Tbilisi-Kars este un nou coridor care va conecta Azerbaidjan, Georgia si Turcia pe o distanta de 839,6 km si care va fi lansat in octombrie anul acesta.
In iulie, a avut loc prima cursa test a unui tren de pasageri pe ruta Baku-Tbilisi-Kars din Turcia catre Georgia. Calatoria, care a durat aprox. 3 ore, s-a incheiat in statia Akhalkalaki, de langa Georgia.
Conform estimarilor, capacitatea initiala a liniei va fi de 6,5 milioane de tone de marfa si 1 milion de calatori. Anul viitor, capacitatea va creste la 3 milioane de calatori si 17 milioane de tone de marfa.

Ultimele Articole