spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Turcia propune o noua linie de mare viteza

turkey-hst_indexLinia, în lungime de 152 km, va face legătura între Gebze si Halkali facilitand trecerea tututor trenurilor de mare viteza din Turcia in partea europeana a acesteia, la Istanbul, traversand cel de-al treilea pod peste Bosfor (recent inaugurat) si ajungand in final la cele doua aeroporturi ale orasului (unul pe partea asiatică și celălalt pe partea europeană).

Mai exact, linia pornește din orașul Gebze și va face legatura în Istanbul cu aeroportul Sabiha Gokcen, situat pe partea asiatică, va traversa apoi cel de-al treilea pod de peste Bosfor (podul Yavuz Sultan Selim), va ajunge la Istanbul Grand Airport (acesta fiind cel de-al treilea aeroport al orașului, aflat în prezent în construcție. N.r.: autoritățile turce estimează că acesta va fi și cel mai mare aeroport din lume, urmând a fi dat în folosință în 2018). Punctul terminus al noii linii de mare viteză va fi Halkali.

Trenuri convenționale de pasageri vor utiliza de asemenea această linie, în plus ea va fi utilizată și pentru realizarea legăturilor intercity (Gebze și Halkali) precum și între cele două aeroporturi.

Compania de Căi Ferate din Turcia (TCDD) nu a precizat dacă și trenurile de marfă vor utiliza această linie. Deși licitația nu a fost încă anunțată, autoritățile estimează că linia ar putea fi dată în folosință în 2018.

Ultimele Articole