spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Turcia organizeaza o noua licitatie pentru linie de mare viteza

Compania de Căi Ferate din Turcia (TCDD) anunță că linia de mare viteză, care face legătura între două dintre cele mai dezvoltate orașe, din punct de vedere industrial, Bursa și Bilecik, va fi finalizată în 2019.

Până la construirea acestei linii, orașul Bursa nu era deservit nici de rețeaua convențională de cale ferată.

Linia, în lungime de 75 de kilometri, va fi destinată traficului mixt, pentru trenuri de călători și marfă, cu viteza de rulare de 250 km/h. Lucrările se desfășoară pe două secțiuni Bursa-Yenişehir și Yenişehir –Bozüyük-Bilecik. Pe prima secțiune lucrările cuprind și construirea a 20 de viaducte și 44 de poduri de cale ferată.

Până la sfârșitul lui 2017, TCDD va anunța licitația pentru cea de-a doua secțiune, Yenişehir –Bozüyük-Bilecik. Aceste lucrări vor cuprinde construirea suprastructurii și instalarea echipamentelor pentru electrificare, semnalizare și telecomunicații.

Apoi, de la Bilecik se va construi o extensie către linia de mare viteză Eskișehir-Gebze. Pornind de la aceeași extensie se va construi și o ramură către calea ferată de mare viteză Ankara-Istabul.

După finalizarea lucrărilor, distanța între Bursa și Ankara va fi parcursă în 2 ore și 15 minute în timp ce distanța între Bursa și Eskișehir va fi parcursă în 1 oră.

Ultimele Articole