Turcia nu va mai importa roti de tren

Kardemir, fabricantul turc din industria otelului, a anuntat ca incepand cu 2019 va demara vanzarea de roti de tren. Printre produsele fabricantului turc se numara sine de tren si aparate de cale.

Kardemir, cu sediul la Karabürk, la 200 de kilometri de capitala Ankara, a demarat in 2013 investitia in linia de productie a rotilor de tren, iar acum a anuntat ca finalizat procedura de turnare. Dupa finalizarea tuturor pasilor necesari in productie si dupa finalizarea etapei de testare, rotile de tren vor fi disponibile pe piata.

Primele roti disponibile vor fi destinate vagoanele de marfa si vor avea diametrul de 920 mm. In urmatorii patru ani, Kardemir intentioneaza sa fabrice si roti de tren pentru trenuri de pasageri, pentru trenuri de mare viteza, dar pentru locomotive si tramvaie.

In prezent, Turcia importa roti de tren din tari precum China, Rusia, Romania, Germania, Franta, Spania, Italia, Elvetia, Republica Ceha si Ucraina. Importul anual se ridica la o valoare de 40 milioane de euro.

Odata ce toate produsele vor fi disponibile pe piata, Turcia nu se va mai vedea nevoita sa importe si roti de tren.