duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Turcia lansează o licitaţie pentru 80 de trenuri de mare viteză

Turcia-ministrul_n_95995_1Turcia intenţionează să lanseze o licitaţie pentru achiziţionarea a 80 de trenuri de mare viteză până la jumătatea lui 2016, a declarat Ministrul Transporturilor Binali Yıldırım, adăugând că valoarea estimată a investiţiei va fi de aproximativ 5-6 miliarde de dolari.
„Ministerul nostru a pregătit o licitaţie pentru achiziţionarea a 80 de trenuri de mare viteză. Investiţia se va ridica la aproximativ 5-6 miliarde. Licitaţia ar trebui să aibă loc până la jumătatea anului”, a anunţat Yıldırım în cadrul târgului internaţional Eurasia Rail dedicat materialului rulant, infrastructurii şi logisticii, care a avut loc în Istanbul între 3 şi 5 martie.
Fiind interesată să îşi descongestioneze autostrăzile din ce în ce mai aglomerate, în ultimii 10 ani, Turcia şi-a intensificat eforturile pentru a construi o reţea de legături feroviare de mare viteză. În 2014, a fost lansată o linie care leagă cele mai mari două oraşe ale ţării, Istanbul, de capitala Ankara.
Mai multe companii străine şi locale urmăresc cu interes licitaţia propusă pentru 80 de garnituri de tren, printre cele mai importante numărându-se până acum compania canadiană, Bombardier, şi partenerul său local, Bozankaya. Cele două companii au anunţat la începutul lui februarie că vor face o investiţie în schimb de tehnologie de 100 de milioane de dolari pentru proiectul feroviar de mare viteză din Turcia.
Yıldırım a declarat de curând că guvernul intenţionează să conecteze 4 oraşe, mai precis 55% din populaţia Turciei, la reţeaua feroviară de mare viteză până în 2023.

Foto: Agenţia Anadolu

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole