spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Turcia demareaza un nou proiect de metrou estimat la 800 milioane dolari

Municipalitatea Metropolitana din Kocaeli a dat startul lucrarilor la proiectul de metrou estimat la un cost de 5 miliarde lire turcesti (885 milioane dolari). Noua linie va realiza conexiunea intre Gebze, un puternic centru industrial si Darıca, ambele orase fiind situate pe coasta Marii Marmara.

Intreaga investitie va fi sustinuta de catre Municipalitate.

Pentru acest proiect va fi utilizata cea mai noua tehnologie in ceea ce priveste automatizarea (GoA4). La randul sau, aceasta tehnologie va facilita o mai mare performanta in trafic, costuri de operare mai scazute, o viabilitate sporita precum si intervale mai scurte in operarea trenurilor. De fapt, autoritatile au anuntat ca trenurile de metrou vor putea fi puse in circulatie, pe noua ruta, la un interval de 90 de secunde. Traseul, tur – retur, va putea fi parcurs in 19 minute.

Un tren de metrou va fi compus din 4 garnituri si va avea o capacitate de a transporta 1.080 pasageri.

Noua linie de metrou, complet automatizata, va avea lungimea de 15,6 kilometri, cu 12 statii si va face legatura directa atat intre centrele celor doua districte cat si cu linia de metrou Marmaray, din Istanbul. Potrivit estimarilor preliminare ale proiectului liniei de metrou Gebze-Darıca, aceasta va porni de pe coasta districtului Darıca si se va extinde catre Zona Organizata Industriala Gebze.

Se estimeaza ca va fi pus in functiune in 2022.

“Ramele de metrou vor fi automatizate. Sistemul de metrou va fi driverless”, a precizat Binali Yıldırım, in prezent parlamentar turc si fost ministru al Transporturilor acum cativa ani.

Populatia provinciei Kocaeli, ce cuprinde si orasele Gebze si Darıca, creste anual cu 50.000 de cetateni. O linie de metrou este deja o necesitate pentru a sustine o asa crestere a numarului populatiei, dar si pentru a face fata cererii tot mai mari pentru transport public. In plus, noua linie va sprijini si descongestionarea traficului.

Kocaeli este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din Turcia, fiind un contributor semnificativ al economiei nationale. Piata muncii este ofertanta aici, iar potrivit primarului provinciei, İbrahim Karaosmanoğlu, 1,3 milioane de locuitori fac zilnic naveta din Istanbul catre Kocaeli, unde lucreaza.

Ultimele Articole