marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Turcia construieste propriul tren de mare viteza

Turkey-HST_resized_1c025-e5647ae8highspeedtrainPotrivit proiectelor cuprinse in Strategia Națională de Dezvoltare, Turcia intenționează să finalizeze proiectul pentru propriile trenuri de mare viteză până la sfârșitul lui 2018. Detaliile privind proietarea au fost deja finalizate iar construcția propriu-zisă este în plină desfășurare. Autoritățile din Turcia intenționează să plaseze trenurile în serviciu comercial la sfârșitul lui 2018.
Liderul de proiect este TÜLOMSAS (producătorul turc de locomotive), alături de aceasta fiind implicate compania Aselsan și o serie de 153 de companii private.
TÜBİTAK (Consiliul Turc de Cercetare Științifică și Tehnologică) asigură sprijin în acest proiect în ceea ce privește partea de cercetare și dezvoltare.
Prin urmare, un număr de 106 trenuri de mare viteză vor fi livrate Companiei de Cale Ferată din Turcia (TCDD).
În cadrul acestui proiect, pe lângă trenuri de mare viteză vor mai fi construite și trenuri diesel, electrice precum și trenuri de marfă.
Prin demararea acestui proiect, Turcia intenționează ca până în 2023 să sporească la 85% utilizarea produselor naționale în serviciile de înaltă tehnologie.

Ultimele Articole