Turcia anunta trei alternative pentru ruta feroviara catre Trabzon

TCDD-Interviu_Elektrification_WorksPotrivit Planului de Mediu pentru Regiunea de Est a Mării Negre, aprobat de către Ministerul turc pentru Mediu și Urbanizare, au fost identificate trei rute alternative  pentru linia de cale ferată ce va fi construită pe coasta Mării Negre de la Erzincan, Trabzon și Giresun. Autoritățile au în vedere ca această linie ce va fi construită urmând ruta Samsun (Turcia)-Batumi (Georgia) să fie racordată și la regiunile din interiorul teritoriului, prin rutele alternative Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Çaykara-Bayburt-Erzurum și Ortahisar-Torul-Erzincan.

Planul de Mediu a fost pregătit pentru a fi o investiție pe termen lung în regiune și include conexiuni rutiere-aeriene-maritime, precum și cele feroviare ce urmează să fie dezvoltate în curând. Propunerea privind conexiunea Ordu – Trabzon – Rize – Giresun – Gümüşhane a fost aprobată de către Municipalitatea Metropolitană din Trabzon.

Strategia aprobată notează faptul că legătura feroviară Samsun-Sarp a fost stabilită cu scopul de a conecta regiunea la linia Batumi-Samsun și apoi către zonele de hinterland. Această linie de cale ferată va facilita integrarea transportului maritim-feroviar-rutier, fiind totodată stabilită și o zonă de dezvoltare pentru transportul de marfă.

Linia Çaykara-Bayburt-Erzurum reprezintă una din rutele alternative pentru coasta Mării Negre. Linia pornește din Erzincan către Erzurum și apoi ajunge la Bayburt. Apoi linia ajunge la Bayburt-Konursu- Muntele Soganlı și apoi linia va traversa Çaykara și Valea Solaklı.

Cea de-a doua rută alternativă de la Erzincan către coasta Mării Negre este Ortahisar-Torul-Erzincan. Linia face legătura între Erzincan- Kelkit- Torul- Kalkanlı-Muntele Zingana- Maçka. Linia ajunge apoi de la Maçka în regiunea Ortahisar.

Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt este cea de-a treia rută alternativă către coasta Mării Negre, dinspre sudul țării. Se estimează că această linie va urmări ruta Erzurum-Bayburt-Gümüşhane- Torul- Tirebolu.