Turcia anunta licitatia pentru o noua linie de metrou automatizat

Municipalitatea Metropolitana din Kocaeli, o provincie turca situata pe coasta Marii Marmara, a anuntat ca la 1 februarie va demara procedura de licitatie pentru construirea unei noi linii de metrou, intre Gebze si Darıca, doua aglomerari urbane (districte) ale provinciei Kocaeli. Autoritatile au anuntat ca lucrarile vor incepe in 2018 si vor fi finalizate in 2022.

Pentru acest proiect va fi utilizata cea mai noua tehnologie in ceea ce priveste automatizarea (GoA4). La randul sau, aceasta tehnologie va facilita o mai mare performanta in trafic, costuri de operare mai scazute, o viabilitate sporita precum si intervale mai scurte in operarea trenurilor. De fapt, autoritatile au anuntat ca trenurile de metrou vor putea fi puse in circulatie, pe noua ruta, la un interval de 90 de secunde. Traseul, tur – retur, va putea fi parcurs in 19 minute.

Un tren de metrou va fi compus din 4 garnituri si va avea o capacitate de a transporta 1.080 pasageri.

Noua linie de metrou, complet automatizata, va avea lungimea de 15,6 kilometri, cu 12 statii si va face legatura directa atat intre centrele celor doua districte cat si cu linia de metrou Marmaray, din Istanbul. Potrivit estimarilor preliminare ale proiectului liniei de metrou Gebze-Darıca, aceasta va porni de pe coasta districtului Darıca si se va extinde catre Zona Organizata Industriala Gebze.

Studiul de fezabilitate a fost aprobat, in 2017, de catre Directoratul General pentru Investitii in Infrastructura (AYGM).

Deocamdata, nu au fost precizate detalii legate de costul estimat pentru noul proiect de metrou automatizat si nici costurile estimate de catre autoritati pentru achizitionarea materialului rulant.

 

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza pietei feroviare romanesti o puteti gasi pe site-ul Catalog Feroviar la sectiunea “Licitatii”