spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Tunelul Tallinn-Helsinki va fi construit de companii din China

Finest Bay Area Development a semnat un memorandum de intelegere cu Grupul China Railway International (CRIG), China Railway Engineering Company (CREC), China Communications Construction Company (CCCC) si Touchstone Capital Partners (TCP) pentru constructia tunelului dublu subacvatic cu o lungime de 100 km care va lega Tallinn de Helsinki.
In martie 2019, FeBay si TPC au semnat un acord pentru alocarea unei finantari in valoare de 15 miliarde de euro pentru proiectul tunelului Helsinki-Tallinn, lucrarile de constructie fiind estimate la 12,5 miliarde de euro. Finantarea completeaza fondurilor anuntate anterior in valoare de 100 de milioane de euro asupra carora s-a cazut de acord cu ARJ Holding LLC in 2018.
Tot in luna martie, a fost anuntat consortiul ÅF Pöyry – AINS care va elabora modelul conceptual al proiectului care va avea patru statii, un depou si doua insule artificiale. Modelul conceptual al proiectului Finest Bay Area a fost lansat in mai 2018, simultan cu procedura de evaluare a impactului asupra mediului (EIA). Programul EIA a fost prezentat autoritatilor finlandeze in ianuarie 2019.
Proiectul tunelului Finest Bay Area Development consta in construirea unui tunel feroviar subacvatic intre Finlanda si Estonia care va reduce semnificativ timpul de calatorie intre cele doua tari.
Tunelul de cale ferata creeaza o zona metropolitana unitara in regiunile capitalelor Finlandei si Estoniei. Tunelul va fi conectat la viitoarea linie Rail Baltica care va furniza o legatura eficienta cu reteaua europeana cu ecartament standard.
Coform estimarilor, constructia tunelului va incepe in 2019-2020, iar serviciile comerciale vor fi lansate incepand cu 2024.

Ultimele Articole