spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

Tunelul Hyperloop din Las Vegas va fi gata în 2020, speră miliardarul sud-african Elon Musk

Tunelul Hyperloop din Las Vegas, construit de The Boring Company, ar trebui să fie finalizat şi să devină operaţional în 2020, speră Elon Musk.

Tunelul Hyperloop din Las Vegas HyperloopTT

„Boring Co finalizează în această perioadă primul tunel comercial din Las Vegas, între Convention Center şi Strip, apoi va începe alte proiecte. Să sperăm că tunelul va deveni complet operaţional în 2020”, a scris pe Twitter antreprenorul sud-african, care este şi CEO-ul companiilor Tesla (ce produce automobile electrice) şi SpaceX (ce produce vehicule spaţiale).

Autorităţile din Las Vegas au ales în luna martie compania lui Elon Musk pentru a concepe, a construi şi a administra o reţea de tuneluri capabile să transporte pasageri în vehicule electrice autonome de mare viteză, în cadrul unui proiect ce vizează extinderea unui mare centru expoziţional din centrul oraşului.

Tunelul Hyperloop din Las Vegas ar putea costa peste 50 milioane de dolari

Magnatul sud-african lucrează de mai mulţi ani la proiectul unui tren futurist, Hyperloop, alcătuit din capsule de mari dimensiuni care vor circula cu mare viteză în tuburi speciale, în vid. În martie, costul construcţiei tunelului din Las Vegas a fost evaluat între 35 şi 55 de milioane de dolari. După realizarea lucrărilor de extindere, centrul de expoziţii din Las Vegas va avea o suprafaţă de 81 de hectare, iar o distanţă de 3,2 kilometri va separa cele două extremităţi ale sale.

Elon Musk, care a înfiinţat The Boring Company pentru a dezvolta tehnologii ad-hoc, a prezentat în urmă cu un an în apropiere de Los Angeles un „tunel test” al acestui proiect, conceput pentru a revoluţiona transporturile urbane evitând ambuteiajele rutiere prin intermediul unei reţele subterane.

Ideea i-a venit atunci când era extrem de nervos la volanul automobilului său, prins în trafic între vila sa din cartierul Bel Air şi birourile companiei SpaceX din Hawthorne, în centrul oraşului Los Angeles. Proiectul se bazează pe ideea de a permite câtorva mii de astfel de vehicule electrice şi autonome să străbată subteranele oraşelor cu viteze care se apropie de 250 de kilometri pe oră, precizează Agerpres.

Ultimele Articole