Wiebe va moderniza tunelul din Gara Constanța. CFR SA a atribuit contractul de 10,4 milioane de lei

17 aprilie 2019

CFR SA a atribuit contractul de modernizare pentru tunelul din Gara Constanța companiei Wiebe România, pentru suma de 10,4 milioane de lei.

tunelul din Gara Constanța

Este vorba de contractul „Reparație capitală tunel pietonal km. 224+883 din stația CF Constanța – proiectare și execuție”. Termenul de execuție este de 12 luni de la semnarea contractului.

Conform prevederilor caietului de sarcini se va elabora proiectul tehnic și detaliile de execuție pe baza expertizei si DALI existente, care vor fi verificate de verificator de proiecte autorizat conform Ordinului MDRAP 2264/2018, se vor obține avizele și autorizația de construire în numele autorității contractante, se vor executa lucrările de reparație capitală a tunelului pietonal km 224+883 ce constau în refacerea hidroizolației tunelului, refacerea finisajelor, refacerea drenurilor de preluare a apelor pluviale, inlocuirea suprastructurii și sudarea liniilor cf 1,2,3,4, din stația Constanța care supratraversează tunelul, informează Ziua de Constanța.

Tunelul din Gara Constanța, construit în 1960

Tunelul din Gara Constanța care acum urmează a fi modernizat a fost construit în perioada 1959-1960.

Acum, se pot observa fisuri la pereții verticali de la gurile de acces, iar când plouă se infiltrează apă în tunel. În anul 2002, Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate (ISPCF) a întocmit o expertiză, care însă nu s-a finalizat prin modernizarea tunelului, din lipsa fondurilor.

Acum, contractul a fost atribuit, dar în suma menționată nu au fost incluse și eventualele cheltuieli suplimentare în valoare de 992.999,72 lei. Această sumă va putea fi deblocată prin încheierea unui act adițional.