miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Tunelele feroviare Sighișoara și Daneș, finalizate în proporție de 91%, respectiv 70%

IMG_2045 - Tren CFR Marfa, linia 300, halta TarnavaTunelul Sighișoara și Tunelul Daneș sunt obiective noi, ce fac parte din tronsonul Sighişoara – Aţel, parte a proiectului de reabilitare a liniei CF Coşlariu – Sighişoara, iar stadiul de execuție al acestora este de 91%, respectiv 70%.
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, și directorul general al CFR SA, Marius Chiper, au vizitat la 7 aprilie, şantierele feroviare deschise pe segmentul Sighişoara – Coşlariu, precum și gara Râmnicu Vâlcea.
De asemenea, au fost inspectate și cele două poduri care asigură traversarea râului Târnava Mare. Podurile măsoară câte 280 m lungime și au fost realizate în proporție de peste 90% fiecare.
Parte a proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Coșlariu – Sighișoara este și Gara Copșa Mică. Stadiul de execuție la care se află obiectivul în acest moment este de 65%. Ministrul Transporturilor a vizitat și gara Râmnicu Vâlcea, unde, clădirea de călători nou construită a atins nivelul de execuție de 95%.
„Este vorba despre tehnologii moderne. Poate nu ne dăm seama dar acest lucru se întâmplă din nou în România, după 50 de ani. Se întâmplă lucruri importante pentru România, infrastructura se dezvoltă și în curând o să putem să ne bucurăm și noi de o călătorie decentă dintr-un capăt în celalalt al țării.” a declarat Ministrul Dan Costescu în cadrul vizitei de lucru.
Ministrul a mai spus că se are în vedere și modernizarea materialului rulant, respectiv locomotive și vagoane, precum și a stațiilor de cale ferată.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole