spot_img
luni, noiembrie 29, 2021
spot_img

După Dan Negru, și Tudor Chirilă critică CFR. Ce l-a revoltat în gara Mangalia

După ce realizatorul TV Dan Negru a distribuit câteva postări în care se arăta nemulțumit de situația transportului feroviar românesc, și Tudor Chirilă critică CFR.

Tudor Chirilă critică CFR

Revolta artistului este stârnită de o situație întâlnită în gara Mangalia, cap de linie pentru secția 813. Dacă Dan Negru a reclamat durata mare a călătoriei cu trenul de la București la Timișoara și condițiile din gara Eforie Nord, Tudor Chirilă se arată nemulțumit de felul cum sunt tratați clienții CFR Călători.

Tudor Chirilă critică CFR Călători: ”Cetățeanul trebuie să se aplece mereu în fața unui stat incompetent”

”Poză emblematică din gara Mangalia în care o femeie, clientă, bate mătănii în fața ghișeului. Ghișeul este în sine o altă metaforă. Accesul vizual către slujbașul public e împiedicat de tot felul de hârtii, iar <gura> de comunicare e undeva jos, astfel încât el să stea comod pe scaun și cetățeanul să se aplece. Cetățeanul trebuie să se aplece mereu în fata unui stat incompetent. Timpul de așteptare e mare, explicațiile se oferă de obicei pe un ton plictisit, adesea răstit. Oare când vom inversa acest raport? Când vom deschide aceste ghișee și vom stabili un raport invers, ăla în care statul respecta cetățeanul și funcționarul public îl slujește?”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Dan Negru, nemulțumit de gara Eforie Nord și de durata mare a călătoriei București-Timișoara

Postarea lui Tudor Chirilă vine la nici 24 de ore după ce realizatorul TV Dan Negru a făcut un live din gara Eforie Nord, tot de pe secția de cale ferată 813 Constanța-Mangalia.

”Asta-i gara din Eforie. La 40 de grade, pe cod de caniculă, zeci de oameni așteaptă trenul bătuți în cap de soare. Băi CFR-ule, băi statule, cât costă să le faci ăstora mulți un acoperiș pe peron, o copertină care să-i protejeze de soare? Indiferența noastră le face posibile pe astea”, a scris luni Dan Negru pe pagina sa de Facebook. Ceea ce nu știe însă vedeta este că în prezent se află în desfășurare o licitație care are ca obiect inclusiv modernizarea peroanelor din stațiile de pe această secție de circulație, după cum a arătat ieri Club Feroviar.

Fix în urmă cu o săptămână, același Dan Negru punea pe Facebook o altă postare critică la adresa sistemului feroviar românesc, după ce mersese cu trenul pe ruta București-Timișoara. ”În 1939 între București și Timișoara trenul făcea 9 ore. În 2021 face 10 ore. Băi, închideți țara!”, a scris vedeta de televiziune pe pagina sa de Facebook. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole