joi, mai 2, 2024
spot_img

Trotinetele electrice devin interzise în trenuri. Țara unde amenda poate depăși 1000 de euro

Doi mari operatori feroviari britanici interzic de marți transportul trotinetelor electrice cu trenul. Au fost comercializate ca fiind cadoul ideal de Crăciun pentru a învinge grevele transporturilor și prețurile mari la combustibil, dar de astăzi șoferilor de scutere electrice li se va interzice să le transporte pe doi dintre marii operatori feroviari din țară. Trotinetele electrice devin interzise în trenuri.

TransPennine Express, care operează în nordul Angliei, și Avanti West Coast, care operează servicii pe West Coast Mainline, au dat vina pe riscul de incendiu reprezentat de bateriile litiu-ion ale vehiculelor, care se pot defecta fără avertisment, provocând fum toxic, potrivit news24.ro care citează bmmagazine.co.uk.

Trotinetele electrice devin interzise în trenuri

Aceasta aduce la zece numărul operatorilor feroviari și autorităților de transport care refuză să transporte scutere electrice private, care nu sunt reglementate în Marea Britanie. Este ilegal să le conduci pe drumurile publice, iar cea mai recentă mișcare riscă să submineze și mai mult atractia lor pentru navetiști. East Midlands Railway a impus o interdicție pe 19 decembrie, după ce Northern, al doilea cel mai mare operator al Regatului Unit, a făcut-o pe 1 decembrie. Aceste interdicții au urmat cele ale LNER, Lumo, Grand Central și Transport for Wales, precum și restricțiile de anul trecut privind serviciile operate de Transport for London și Tyne and Wear Metro. Oricine încalcă regulile TfL riscă o amendă de până la 1.000 de lire sterline. Gatwick Express, Great Western Railway, Southeastern și Thameslink încă le permit. Iain Peacock, șeful departamentului de siguranță și securitate la TransPennine Express, a declarat că operatorul interzice și hoverboard-urile și e-skateboard-urile. „Majoritatea acestor dispozitive nu sunt aprobate pentru utilizare în Marea Britanie, iar bateriile sunt adesea nereglementate”, a spus el. Unele trotinete pentru mobilitate, scaunele cu rotile electrice și bicicletele electrice construite la un standard mai înalt vor fi exceptate de la hotărâre.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole