sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Trenurile Târgoviște-Pietroșița nu au circulat o zi întreagă. Lipsă de personal la TFC

Trenurile Târgoviște-Pietroșița nu au circulat deloc vineri, 1 septembrie, din cauza lipsei de personal cu care se confruntă operatorul Transferoviar Călători.

TFC operează zilnic patru perechi de trenuri Regio pe această secție neinteroperabilă de 35 km închiriată de la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Informația că trenurile TFC nu au circulat deloc vineri pe ruta respectivă a fost publicată de site-ul local Gazeta Dâmboviței, care a scris că motivul acestei întreruperi de activitate este lipsa de personal cu care se confruntă operatorul feroviar privat.

Sâmbătă, 2 septembrie, trenurile au reînceput să circule normal pe secția 104.

CITEȘTE și Puzderie de trenuri anulate de TFC. Automotoare vechi, întârzieri la plata salariilor

Trenurile Târgoviște-Pietroșița au circulat cu întreruperi de-a lungul anilor

Problemele legate de această secție au început din 2013, când traseul feroviar Târgoviște-Pietroșița s-a închis. Circulația s-a întrerupt pe 15 mai 2013, pin decizia Ministerului Transporturilor, apoi s-a reluat în 2015 cu Regiotrans (actuala Regio Călători), dar s-a închis din nou în 2017, pentru a se relua în scurt timp, până la retragerea din 15 decembrie 2019. Apoi, operarea pe această secție a fost preluată pe 13 decembrie 2020 de către Transferoviar Călători, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Gara Pietroșița, de la poalele Munților Bucegi, a fost construită la începutul secolului trecut și a avut o istorie sinuoasă, iar trenul a circulat pentru prima oară la 1 februarie 1912.

Ultimele Articole