miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Trenurile Stadler au intrat în exploatare în Azerbaidjan

Trenurile Diesel Stadler au început să deservească transportul de pasageri în Azerbaidjan.

Operatorul național ADY a lansat noile trenuri FLIRT pe ruta Baku – Agstafa. Vehiculele denumite DȘ1 au fost livrate la sfârșitul anului 2023 și au trecut testele.

Fiecare tren de 107 m lungime e format din cinci vagoane și un modul de tracțiune, are o viteză maximă de 160 km/h și o viteză operațională de 140 km/h. Într-un DMU există 270 de locuri la clasa întâi și a doua, un WC și un bar.

Knorr Bremse
În 2019, Stadler a fost contractată pentru a furniza patru DMU și șase EMU, cu o valoare totală de 115 milioane de euro. Acestea din urmă sunt programate pentru livrare în acest an. Producția a fost planificată inițial la unitatea Stadler din Fanipol, Belarus. Cu toate acestea, din cauza presiunii exercitate de sancțiuni, a fost relocată la Siedlce, în Polonia.

Anterior, ADY a plasat comenzi minore la Stadler pentru vagoane de călători cu schimbare automată a ecartamentului și trenuri KISS cu două etaje.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole