spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

O treime dintre trenurile spre litoral sunt ale operatorilor privați. Care e procentul pe Valea Prahovei

În acest sezon estival, o treime dintre trenurile spre litoral și retur sunt puse în mișcare de operatori privați, procentul fiind puțin mai mic, dar tot semnificativ, pe Valea Prahovei. 

trenurile spre litoral

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a dat publicității vineri un comunicat în care ne îndeamnă să folosim transportul feroviar pentru călătoriile în țară, mai ales pe litoral și pe Valea Prahovei.

”Transportul feroviar este astăzi mijlocul de transport cel mai prietenos cu mediul, comparativ cu celelalte mijloace de transport, iar ofertele variate de călătorie ale operatorilor feroviari transformă drumul spre munte sau spre mare în cel mai rapid și cel mai practic mijloc de deplasare pentru vacanțe”, se arată în comunicatul citat.

Pentru turiștii care au ales ca destinație de vacanță stațiunile de pe Valea Prahovei, de la Marea Neagră sau Delta Dunării, operatorii de transport feroviar de călători au introdus în circulație trenuri care asigură legături directe și rapide pe relațiile București Nord – Brașov, București Nord – Constanța, București Nord – Mangalia sau București Nord – Medgidia – Tulcea.

Astfel, pentru stațiunile de pe Valea Prahovei sau litoralul românesc, calea ferată, comparativ cu celelalte moduri de transport, reprezintă o variantă ecologică, rapidă și confortabilă de călătorie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe relația București – Brașov fiind de 140 km/oră, iar între București și Constanța, de 160 km/oră.

Trenurile spre litoral: 40 de stat și 20 ale OTF privați

Pentru călătoria pe Valea Prahovei, CFR Călători, operatorul național de transport feroviar, a introdus în circulație 54 de trenuri (Regio Expres, Interegio și Regio), iar operatorii privați – Astra Trans Carpatic, Regio Călători și Softrans Călători – alte 24 de garnituri.

Pentru legăturile directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, CFR Călători a pus deja în circulație 40 de trenuri, oferta de călătorie spre Litoral fiind completată cu alte 20 de garnituri ale operatorilor privați – Astra Trans Carpatic, Softrans Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.

Făcând calculul, rezultă că 30% dintre trenurile de pe Valea Prahovei sunt puse în mișcare de operatori privați, procentul fiind de 33% în ceea ce privește destinația Marea Neagră. (A.B.)

Ultimele Articole