joi, iunie 27, 2024
spot_img

CFR Călători lansează programul Trenurile Soarelui 2023. LISTA completă a trenurilor

Din 16/17 iunie 2023, CFR Călători dă startul programului de transport estival Trenurile Soarelui 2023, a anunțat joi operatorul feroviar de stat.

Turiștii vor avea la dispoziție 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de pe litoralul Mării Neagre și cu Delta Dunării până la data de 10/11 septembrie 2023, se arată într-un comunicat postat pe site-ul CFR Călători.

Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur. Astfel, timp de trei luni.

Trenurile Soarelui 2023. Programul detaliat

Concret, vor fi 32 de trenuri directe (16 dus/16 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 18 trenuri (nouă dus/nouă întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care nouă perechi trec și prin București Băneasa), trei perechi numai din București Băneasa și o pereche din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 17 iunie 2023, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Programul detaliat cu trenuri, rute și ore de circulație:

Trenuri spre litoral

Trenuri dinspre litoral

Club feroviar a publicat în premieră, încă de acum două săptămâni, o analiză referitoare la Trenurile Soarelui ce vor circula în acest an.

CITEȘTE și ANALIZĂ Trenurile Soarelui 2023, de stat și private. Bile albe și bile negre

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole