spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Grigore Mare acuză că trenurile pentru refugiați Ucraina-România sunt sabotate

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, condusă de Grigore Mare, acuză sabotaj în legătură cu trenurile pentru refugiați Ucraina-România care ar putea fi introduse pe ruta Vadu Siretului-Vicșani.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii arată că intrarea în România a refugiaților ucraineni se face exclusiv pe cale rutieră și pedestru.

”Toți acești oameni intră în țară cu mașinile proprii, iar cei mai năpăstuiți trec pe jos, cu unul sau doi copii în brațe și poate un al treilea de mână. Cu toții stau zeci de ore la rând, asta în condițiile în care procedurile s-au mai simplificat”, se arată în postare.

Acest aspect a fost semnalat în urmă cu trei zile și de Club Feroviar.

CITEȘTE și VIDEO De ce evacuarea refugiaților din Ucraina se face la polonezi cu trenul, iar la noi cu mașina

Trenurile pentru refugiați Ucraina-România, obținute de sindicaliști, dar sabotate

trenurile pentru refugiați Ucraina-RomâniaAsemenea Club Feroviar, și sindicaliștii consideră că ar trebui puse în circulație trenuri speciale pentru refugiați și spun că au făcut demersuri în acest sens, dar ele au fost sabotate.

”În tot acest timp, după 7 zile, unde este Calea Ferată Română? Federația noastră insistă că nu trebuie și nu putem sta pe margine. În ultimele zile, facem demersuri la autorități locale și naționale să ne arătăm sprijinul real, nu doar declarativ. (…) FNFMCV a purtat discuții până la cel mai înalt nivel pentru introducerea de garnituri pe relația Ucraina-România prin Vadu Siretului-Vicșani. Infrastructura ne permite, nimic nu ne împiedică, decât voința politică. Postarea noastră este însoțită de mersul trenurilor aprobat pentru această inițiativă umanitară și absolut firească, până la urmă. Nimic nu ar trebui să ne împiedice nici să introducem tren pentru refugiați pe relația Cernăuți sau chiar Kiev până la Suceava, iar de aici mai departe, fiecare unde se poate duce. Mii de oameni ar putea fi salvați, mii de oameni ar putea face formalitățile vamale în condiții umane. Colegii noștri s-au pus în mișcare, însă tot entuziasmul a dispărut după ce au aflat că garnitura cu 6 vagoane nu poate trece de la Vicșani (România) la Vadu Siret (Ucraina). Știm și de ce a fost blocată o operațiune umanitară pentru care a fost primit acceptul de la cel mai înalt nivel. Știm în favoarea cui este sabotat acest demers. Știm și nu vom rămâne indiferenți! Dacă situația nu devine una normală în aceste vremuri de grea încercare, dacă solidaritatea și umanitatea nu răzbesc în fața intereselor personale și de grup, conducerea Federației noastre va merge foarte curând la Vicșani să facă publice toate aranjamentele inumane!”, se precizează în postare.

Până la ora publicării acestei știri, președintele FNFMCV, Grigore Mare, nu a putut fi contactat pentru a oferi informații suplimentare.

Ultimele Articole