spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Cum vor arăta trenurile low cost EVA ale RENFE care vor circula din primăvară

Operatorul național spaniol de căi ferate RENFE a stabilit o culoare distinctivă pentru trenurile low cost EVA, de mare viteză, care vor circula din primăvară.

Site-ul The Local a prezentat fotografii ale primelor modele care sunt testate de RENFE. Din acestea se poate observa că vagoanele vor fi vopsite cu o nuanță specială de roșu, cu o bandă argintie în partea de sus, iar ușile vor fi portocalii, în stilul Easyjet. Această nuanță specială de roșu este de fapt culoarea oficială a logo-ului RENFE. Rămâne de văzut dacă interioarele vagoanelor vor fi colorate la fel de strident ca exterioarele.

RENFE a anunțat în februarie 2018 că intenționează să lanseze această alternativă low-cost, ca mijloc de a atrage mai mulți spanioli spre calea ferată. Primul traseu al trenurilor (denumite EVA, spre deosebire de AVE, varianta de mare viteză la preț întreg) va fi de la Madrid la Barcelona, ​​cu cinci perechi de trenuri în zi.

De Paște vor începe să circule trenurile low cost EVA

Furnizorul public de căi ferate din Spania speră să înceapă noile servicii în timpul Sărbătorilor Pascale de anul viitor. Autoritățile intenționează să transporte peste un milion de pasageri în primul an, a anunțat în 2018 fostul ministru al Lucrărilor Publice din Spania, Íñigo de la Serna.

Prețurile biletelor vor fi cu cel puțin 25% mai mici decât serviciul actual dintre Madrid și Barcelona și nu vor funcționa din stația Barcelona-Sants din centrul capitalei catalane, ci dintr-un nou hub din El Prat de Llobregat, un oraș satelit din apropierea aeroportului .

Serviciul actual AVE parcurge ce 621 km dintre Madrid și Barcelona în mai puțin de trei ore, atingând o viteză peste 310 km/oră. Traseul a fost inaugurat în 2008 și concurează cu transportul aerian între cele două orașe, iar biletele costă în medie 98 de euro pe fiecare sens.

Noul serviciu feroviar este conceput pentru a atrage o generație mai tânără, care, în general, călătorește cu autocarul, a explicat ministrul.

Ultimele Articole